Dota 2

Datorspelet Dota 2 är ett av de vanligast förekommande i e-sportsammanhang och spelas bland annat under den stora svenska datorfestivalen Dreamhack.

Dota 2 släpptes officiellt i juli år 2013 och då hade redan tre miljoner spelat de olika betaversionerna. Spelet växte därefter snabbt i popularitet och två månader efter spelet släppts så upptog uppdateringarna av spelet tre procent av den totala trafiken på Internet.

Dota 2 är ett spel som faller inom genren strategi med fantasytema och är något av en uppföljare till Warcraft III : Defense of the Ancients.

I stora drag går spelet ut på att eliminera motståndarlagets torn som försvarar dess baser och på så sätt få tillgång till baserna. Varje lag, som antingen är Radiant eller Dire, består av fem hjältar, där varje spelare styr en hjälte. Under spelets gång så förbättras hjältarnas egenskaper samtidigt som man också kan köpa utrustning och dylikt för att kunna prestera bättre.

Dota 2 är som sagt ett av de största spelen inom e-sport. Den största Dota 2-tävligen är The International som äger rum i Seattle, USA där förra året totalt 19 olika lag tävlade om en total prissumma på över 10 miljoner dollar.